Prints inför utställning

Ska ha en utställning igen

Jag och mina föräldrar pratade tidigare i våras om att jag skulle ställa ut mina bilder i Bakstugan i Tiveden i sommar. Först kändes det som om det var så långt bort i tiden och gott om tid att planera, sedan blev jag sjuk i covid-19 (ganska säker på att det var det i alla fall) och därefter har tiden bara gått. Nu i veckan slog det mig att Bakstugan brukar öppna så här års, men skulle de öppna som vanligt med tanke på covid-19? Det har liksom inte kommit på tal på ett tag, vi har mest pratat om vardagliga saker och hur pandemin påverkar oss.

Bakstugan slår upp portarna för säsongen till nästa helg och börjar med att ha öppet helger till att börja med fram tills högsäsongen kommer igång. Jag ska ställa ut där! Så nu blir det till att titta igenom mina gamla utskrifter från Hasselfors och eventuellt hitta något nytt också. Det ska bli så kul!

Pappa har fixat klisterremsor till golvet så att besökarna kan hålla avstånd till varandra och är det fint väder finns det gott om plats ute där det går att sitta och fika i solen.

De tips jag fick av mamma när jag pratade med henne – och som jag tror är bra att tänka på inför de flesta utställningar är:

  • Det får plats ca 10 st 60 cm breda tavlor
  • Tavlorna hängs i tråd från taket
  • Numrera varje tavla
  • Ge varje tavla ett namn
  • Gör en lista med bilderna och skriv vad de kostar
  • Gör en presentation av utställningen på A4-papper

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.