Skärmdump från min sida på Fine Art America

Fine Art America

För några år sedan, närmare bestämt alldeles innan pandemin bröt ut tyckte jag att jag hade så pass många intressanta bilder att jag ville prova att ställa ut och sälja. Jag har haft några utställningar som du kan läsa mer om på den här sidan (länk), men det var sällan jag fick några bilder sålda, därför började jag undersöka vilka möjligheter som fanns att sälja över nätet.

Ett sätt var att göra en egen hemsida, trycka, packa och sälja själv men eftersom jag jobbade heltid kändes det som ett stort jobb även om det inte skulle bli så mycket sålt. Sedan är jag ju lite av en nyfiken technörd så jag ville prova några säljsajter. Det finns många olika lösningar, dropshipping är en som innebär att konsten säljs, trycks och skickas genom ett företag som specialiserat sig på detta. Ibland måste en ha en egen hemsida där en länkar till shoppen och andra har en shop som det går att sälja direkt från. Alla lösningar har en kostnad någonstans, oftast är det procent på försäljningen och sedan får en betala extra för vissa förmåner som att lägga upp obegränsat med bilder eller att shoppen hos dem anpassas efter layouten som en har på ens egen hemsida så att det inte syns att en byter sajt.

Skärmklipp från Fine Art America med sju fotografier fotograferade i infrarött.
Min sida på Fine Art America

Fine Art America var en av de första jag provade. Den har flera fördelar: bilder kan tryckas på en mängd olika produkter inklusive väggkonst, heminredning, telefonfodral, väskor med mer. Kunderna kommer från hela världen, vem som helst runt hela jordklotet som gillar bilderna kan köpa dem. Där finns community som ordnar tävlingar.

Tyvärr har jag inte haft så mycket tid att lägga på att vara med på tävlingar eller delta i diskussioner så jag har inte fått så mycket respons på bilderna och jag har inte sålt en enda bild där.

Jag har tänkt radera kontot en längre tid men det har inte blivit av, jag ville organisera bilderna jag lagt upp så jag har koll på vad jag laddat upp var. Först ville jag kolla en annan sak som är viktigt vid dropshipping när en säljer bilder till och från länder utanför EU: skatter, moms och tullar. Seriösa sajter informerar om hur en ska hantera de bitarna, till exempel kan det behövas ett F-skattenummer för momsredovisning. Jag letade på alla möjliga sätt på sajten men lyckades inte hitta någon information alls. Då var det väl lika bra att jag inte lyckats sälja något där. Kontot är raderat så det är ingen idé att leta efter mig där 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.