Gjort några cyanotyper

Problemet med cyanotypi, sun prints, är att årstid, väder och vind påverkar exponeringstiden. Varje gång en inte använder standardljus så ändras förutsättningarna. Det är det som gör det så spännande – och frustrerande!

Jag vet inte varför jag fick för mig att exponera trekvart. Jag förstår verkligen inte det! Mer än att mina senaste försök blivit gravt underexponerade så jag ville verkligen kompensera.

Det är dumt och onödigt när det går så fort att göra en testremsa. Första testremsan körde jag i femminuterssteg, den andra började jag med fem minuter och sedan tvåminuterssteg. Det var ju nästa misstag, fem minuters steget ska ju vara sist när en vet att det går åt minst fem minuter… Nu vet jag i alla fall hur jag ska exponera så här års, det mulnade på under tiden men det gör inte så stor skillnad ändå.

Cyanotypi: En misslyckad, överexponering bild och två testremsor.


Publicerat

i

,

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.