Inramning matt och pärlemorskimrande

Var tvungen att jämföra

Jag gjorde ju några felbeställningar i början, bland annat några bilder på pärlemortryck istället för matt eller som jag trodde ett slags halvmatt. Idag kände jag att jag måste jämföra bilderna eftersom jag upptäckte att kontrasten vid kanten mellan träd och himmel blev så skarp på det pärlemorskimrande pappret. Jag tycker det blir så coolt och är det som är ett mål i min fotografering, eftersom infrarött foto tar bort nästan alla andra färger så blir det den del roliga effekter också.

Jag ramade in båda versionerna och ställde bredvid varann. Gissa vilken som är vilken! Den till höger är den med skimrande papper. Det är faktiskt svårt att se vilken som är vilken, särskilt om en går på känslan. Den bild som är tryckt på matt papper gör sig dock bäst på lite håll och det måste jag ju gå på inför utställningen eftersom de flesta antagligen inte kommer att gå intill och titta.

Vit näckros på pärlemorskimrande papper

Jag bestämde mig också för att beskära bilderna som jag beställt med ram runt. Dels för att det var så svårt att hitta ramar som passar bilder i 45×60, dels för att bilderna inte mår bra av att vara ihoprullade.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.