Norrsken 160412

Norrskensspaning igen

En kort sekvens från nattens äventyr. Lekte lite för mycket md inställningarna så bilderna är lite mörkare än nödvändigt men om man tänker på att det bara syntes två vita pelare på himlen med blotta ögat (syns som pelare i filmen med) så förstår man magin i fotona.

Kan säga att detta är första året någonsin som jag längtar efter den mörka årstiden! Tänk att kunna gå ut på kvällen, innan läggdags, och spana efter norrsken!

I natt var jag ute ganska sent, till halv tre för att vänta på den stora smällen som inte kom. Även om förutsättningarna fanns efter att ett solhål spottat ut partiklar mot jorden för två-tre dagar sedan så ville inte jorden ta emot och skapa riktigt fint norrsken denna gång. Istället fick det bli lite magifoto istället, att fånga det osynliga på bild!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.