Bloggrubrik

Tänker göra en egen kamera

Jag har tagit en massa foton som jag tänkt göra timelapse av. De flesta är klara men jag har gjort en jättestor som jag inte satt ihop än. Hoppas kunna göra det snart. Ett problem är att jag använder vår fina systemkamera till att ta alla bilder och jag är lite rädd att den ska bli utsliten. Därför ska jag göra en Raspberry Pi kamera. 

I söndags skaffade jag delarna: en Raspberry Pi, en kamera, en pekskärm och ett minneskort.

Att koppla in kameran är ganska lätt, men man får vara lite försiktig. På YouTube finns en bra instruktionsfim:

På AdaFruit finns instruktionen för hur man kopplar in pekskärmen till RaspberryPi: https://learn.adafruit.com/adafruit-pitft-3-dot-5-touch-screen-for-raspberry-pi/detailed-install

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.