Norrsken 160412

Norrsken 12 april

Nu är det snart för ljust om kvällarna för att man ska kunna se norrskenet om det inte är riktigt starkt. Därför försöker jag hålla lite extra koll för att veta när det finns chans att se och fotografera det. Häromkvällen blev det ett nytt tillfälle.

Jag gick ut och väntade och väntade. Bestämde först att jag skulle gå in och lägga mig vid 23-tiden eftersom jag först skulle jobba och sedan gå ut och äta med arbetskamraterna dagen därpå.

Vad hände då’rå? Jo, det började skifta i grönt strax över horisonten! Så det var bara att fortsätta. Tills batteriet tog slut. Det var väl för väl att det tog slut så att jag kunde gå in och lägga mig…

Jag blev lite ivrig så jag glömde ställa in kameran på helt manuella inställningar, därför skiftar ljuset på bilderna. När norrskenet drog igång hade jag zoomat lite för mycket i förhållande till hur brett ljuset bredde ut sig. Därför blev jag tvungen att zooma ut och flytta kameran lite.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.