Utställning i Bakstugan 2023

I år är det två utställare i Bakstugan Tived: Enar Philipsson från Laxå som ställer ut sina träkonstverk och Maria Tingvall som är uppvuxen i Tiveden och ställer ut sina konstnärliga fotografier.

Enar återanvänder material som han hittar till sina konstverk. Om du tittar noga på träbitarna kan du se att det kan komma från riktigt gamla plankor, det syns på de djupa årsringsfårorna. Ofta hittar han former när han är ute i naturen, dessa skapar han sedan något kreativt av. Ibland kombinerar han det med gamla saker som kan återanvändas i nya skepnader. I utställningen finns rena konstverk som abstrakta figurer och fåglar, det finns också vackra konstföremål som smörknivar och servettställ bland mycket annat.

Maria leker med ljuset för att få fram känslan i bilderna. Hon använder sig av en teknik där kameran är ombyggd och kan användas för att fotografera i det infraröda färgområdet vilket skapar en surrealistisk och fantasieggande känsla i vissa ljus, som när trädens klorofyllfyllda blad reflekterar allt infrarött ljus och blir vita på bild. Det är samma teknik som används vid mörkerfoto och en del satellitfoton men med en vanlig kamera där vissa filter byggts bort. Bilderna är tagna under promenader kring Sävsjöfallet i Tiveden.

Bakstugan ligger mitt ute i Tivedsskogarna utmed rid-, kanot- och cykelleder och ligger bra till för en liten bensträckare även för motorburna .
Utställningen kan besökas onsdag-måndag fram till 25 augusti och lördag söndag fram till 10 september

Öppettider:
Fram till 25 augusti
Onsdag-lördag 12-18
Söndag-måndag 12-16

26 augusti-10 september:
Lördag-söndag 12-16


Kontaktinformation Bakstugan Tived för frågor om öppethållande och liknande:


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.