Blommande vildros

Hasselfors Naturfoto- och filmfestival 2020

Dagarna efter nyår fick jag besked om att jag får vara med på en foto- och filmfestival i Hasselfors utanför Laxå. Jag anmälde mig för någon månad sedan men då var det fullt. Det ska bli så roligt att få visa upp mina bilder men också lite skrämmande. De är ju lite annorlunda än de bilder som brukar vara med antar jag.

Jag har börjat försöka välja ut bilder med naturmotiv. Det är inte lätt. Några känns självklara, andra vet jag inte om det är känslan från när jag tog bilden som talar. Jag fotograferat så många olika saker och miljöer vilket gör att jag kommer på mig själv att titta på en trädgårdsbild, det vill jag inte ha med, jag vet ju att jag har massor av naturbilder tagna ute i det vilda.

Redan förra helgen hade jag gjort ett urval som jag skickade iväg för utskrift. Jag gjorde lite tankevurpor, bland annat råkade jag välja pärlemorskimrande papper som jag trodde var samma som pearl, missade att det var -skimrande också. Så det blev till att göra en ny beställning. Hoppas kunna få iväg den i helgen, då ska jag komplettera med ett par bilder och justera nyansen på ett par som inte blev optimala vid första försöket.