Bloggrubrik

Kraschad Pi-dator

Sedan slutet av förra året har jag inte kunnat ta bilder med min Raspberry Pi. Det har inte gått att koppla upp sig via wifi. Det verkar som att det blivit ett större fel för när jag satte kortet i Raspberryn som sitter med touch-skärmen gick det inte ens att logga in.

Jag är sjukskriven på grund av utmattning så jag representerar inte den skarpaste kniven i lådan. Jag har fått sitta någon timme om dagen för att sedan vila en eller ett par dagar innan nästa försök. En ska ju göra sådant en tycker om och får tankarna på annat håll och detta tycker jag är roligt.

Det riktigt svåra är att hitta balansen. Dels att inte sitta längre än tills kroppen eller knoppen signalerar stopp, dels att ha tålamodet att vänta tills orken är tillbaka tillräckligt igen. När tröttheten sätter in tar det tvärstopp. Texten fladdrar förbi, det går inte att ta in vad jag läser. Ingen idé att försöka mer för det går inte.

Att hålla tråden är också svårt. Jag har förutom att ta god tid på mig också fått göra om några gånger därför att hjärnan jobbat med sitt på annat håll. Första gången kan jag inte säga vad som gick fel, antagligen något som jag gjorde om vid senare försök. Andra gången valde jag fel skript för wifi-uppkoppling vilket min make upptäckte när han felsökte åt mig. Tredje gången hade jag skrev om anropade jag wifi som vi har i huset istället för hotspoten i Raspberryn så jag lyckades inte koppla upp till kameran. Någon gång mitt i allt så hade jag lyckats få in en tom rad först, före #!bin i ett skript – snacka om att vara på väg att ge upp!!!

Nåja, nu funkar det igen och jag är glad att jag kan börja fota IR-bilder igen!

Länklista:
1. Raspberry Pi – Auto WiFi Hotspot Switch – Direct Connection Wifi-uppkoppling och hotspot
2. Getting started with picamera Få igång kameran
3. RPi-Cam-Web-Interface Installera webbserver och interface

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.