Bloggrubrik

Ny dag, nya tag!

Det här var en svår nöt att knäcka! Raspberry Pi 3 är ganska nyutkommen så det finns inte så många som hunnit få så många problem, ännu färre med den kombination av TFT och kamera som jag har…

En svårighet är att programmet för touch-skärmen som jag laddat ner kräver att man inte uppgraderar kärnan, uppdatera funkar men inte uppgradera.

En annan är, enligt vad jag kommit fram till genom att googla, är att Adafruits program nedgraderar och avinstallerar en del funktioner i Pi 3. Som idag när jag bestämde mig för att installera lilla bluetooth-tangentbordet gick det bara inte att få igång Bluetooth. Bluetooth är en av de grejjer som inte funkar så bra om man installerar programmet för PiTFT 3.0.

Såå…

Nu kör jag via konsoll på datorn (PuTTY) och filhatering via WinSCP och skriver ett eget program. Stommen fick jag av Jonas, från hans program till den rörelsekänsliga kameran. Jag tog bort allt utom initieringsraderna och så kör jag utifrån instruktionerna på http://picamera.readthedocs.io/ för att åtminstone få igång kameran.


Publicerat

i

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.