Zout papier

Een methode van ontwikkeling uitgevonden door William Fox Talbot in de jaren 1830, de stichting was gewoon tafelzout. De beelden zijn roodbruin tot bruinachtig violet te tinten met een matte afwerking. Zout papier kopieën worden soms genoemd kalotypier, kalotypi is eigenlijk een latere ontwikkeling van William H. Fox Talbot's ontwikkelingsproces.

De methode was dat een papier werd bereid met zout gemaakt van gewoon keukenzout. Vervolgens geborsteld een kant met zilvernitraat oplossing, het creëert een winterharde oppervlak van zilverchloride dat is lichtgevoelig. Het papier wordt donkerder wanneer het wordt blootgesteld aan licht en wanneer het beeld duidelijk genoeg verschijnt, wordt het proces gestopt met een sterke zoutoplossing. Geleidelijk aan werd natriumthiosulfaat gebruikt, wat beter was in het stabiel houden van de kleuren.

Het is moeilijk om te ontlokken op de zoutoplossing papier, de chemische stoffen zijn gevoelig en onstabiel, zodat het gemakkelijk is om te mislukken.

Zilvernitraat giftig dus het is noodzakelijk om voorzichtig te zijn, het reageert gemakkelijk met vuil, stof of roest uit de waterleidingen en dan worden de foto's gespot en gespot, daarom is gedestilleerd water nodig voor de oplossingen. IJzer vernietigt het proces. Het is ook belangrijk dat het water de juiste temperatuur behoudt om het proces niet te beïnvloeden.

Ik realiseer me dat men moet lezen over het hele proces voordat men probeert dit. Modern papier bevat veel chemicaliën die op hun beurt invloed hebben op de chemicaliën in de ontwikkeling.

Bronnen
:Patrik Sandström: Zout docume[WWW 2020-04-04]
nt Wikipedia: Henry Fox Talbo[WWW 2020-04-04]
t Wikipedia: Zoute druk[WWW 2020-04-04]

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.